O nas

Pasjonaci zdrowej i nietuzinkowej kuchni łączmy się!

Niezwykła atmosfera i wyjątkowa lokalizacja naszego miejsca w pobliżu Jeziora Rusałka, pozwoli Wam nie tylko odpocząć od zgiełku miasta, ale również celebrować najważniejsze chwile w gronie najbliższych! Nasze kulinarne preferencje są wynikiem sportowego trybu życia, wspomnień smaków z drugiego końca świata i niespotykanych doświadczeń, związanych z kuchnią pełną lokalnych produktów, w której króluje smak i zapach.

Samodzielnie tworzymy pesto i hummus, z niezwykłą starannością codziennie przygotowujemy nasze autorskie ciasta, dżemy i herbaty – w myśl zasady „jakość, nie jakoś”.

Klik: Wybierz się na wirtualny spacer po naszej restauracji

Marcin

Kierownik sali
Marcin - to zdecydowanie jedna z najdzielniejszych (i najsilniejszych) osób, jakie znamy. Nasz szef sali codziennie dba o doskonałą organizację, a także motywację! To właśnie dzięki niemu, nasza ekipa jest tak zgrana! Jest miłośnikiem lokalnych produktów i pasjonatem dobrej kuchni, w której króluje niezapomniany smak!

Iwan

Kucharz
Czym byłaby restauracja bez kucharza? Nasz Iwan to prawdziwy skarb, który każdego dnia zabiera Was w kulinarną podróż dookoła świata! Gotuje tak, że dania znikają w mgnieniu oka, a na talerzu nie pozostaje nawet okruszek! Jego kulinarna fantazja nie zna granic - sprawdźcie sami! Gwarantujemy, że nie skończycie na jednym daniu!

Seba

Sommelier
Czarodziej ŻUKowej winnicy i największy poszukiwacz niebanalnych alkoholowych smaków — Seba! Nasz spec od wina wskaże Wam odpowiedni kierunek między dry i sweet oraz podpowie w kwestii doboru trunku do posiłku i okazji. Za barem, prócz specjalistycznych usług doradczych, zaraża pozytywną energią każdą napotkaną osobę!

Julka

Kelnerka
Julka pracuje w ŻUKu od dawna, idealnie łącząc pracę z pasją do sportu. Na co dzień z niebywałą gracją podaje Wam ŻUKowe przysmaki, a wieczorami - trenuje tajski boks! Jej uśmiech i pozytywne nastawienie każdego dnia poprawiają humor naszym Gościom! Wszyscy ją uwielbiają!

Damian

Kucharz
Poznajcie Damiana, który sprawia, że ŻUKowe dania są nie do poznania! Nasz kulinarny da Vinci,  każdy talerz traktuje jak małe dzieło sztuki. Jeśli zastanawialiście się, jak to możliwe, że jedzonko w ŻUKu jest tak pyszne - to sprawka jego talentu i ściśle tajnych receptur!

Ania

Manager
ŻUKowa ekipa nie tylko gotuje i serwuje, ale i nadzoruje! Poznajcie naszą menadżerkę - Anię! Jej baczne oko czuwa nad każdym szczegółem w restauracji. Zawsze dopina wszystko na ostatni guzik i niestraszne jej codzienne wyzwania! Prawdziwa z niej kobieta rakieta!

Opinie Naszych Gości